RoPress

Serbia

IINȚIATIVA ROMÂNILOR din SERBIA PROPUNE LISTĂ PROPRIE DE CANDIDAŢI PENTRU CONSILIUL MINORITĂȚII ROMÂNEȘTI DIN SERBIA

Mar 18, 2014

Iniţiativa Românilor din Serbia, o structură asociativă care pledează pentru respectarea drepturile românilor din Valea Timocului, organizează în data de 22 martie 2014, conferința de presă cu tema „Alegerile pentru Consiliul Naţional al Minorităţii Naţionale Române din Serbia”, la Donji Milanovac.

Inițiativa Românilor din Serbia va adopta, pe 22 martie 2014, la Donji Milanovac, decizia de a propune o listă proprie de candidați pentru Consiliul Național al Minorității Române din Serbia. Pe această listă vor fi reuniți reprezentanții tuturor organizațiilor pur românești din Valea Timocului.
„Puteți lua parte la un moment istoric pentru comunitatea românească din Valea Timocului – Serbia, una din minoritățile care încearcă să își afirme identitatea culturală, lingvistică și religioasă, la capătul a aproape două secole de asimilare cruntă. Anul acesta, la alegerile pentru consiliile naționale ale minorităților naționale din Serbia, românii din Timoc au posibilitatea de a-și trimite reprezentanți în C.N.M.N.R. din Serbia și de a nu mai accesa listele pentru consiliul așa zisei minorități vlahe”, spune preşedintele I.R.S., Boian Bărbuţă.

Scrie un comentariu