RoPress

Serbia

Serbia: Inundațiile au distrus aproximativ 3.700 km de drumuri

May 23, 2014

Inundațiile catastrofale din Serbia au afectat aproximativ 3.700 km de drumuri, în mare parte în regiunile din vestul și centrul țării, a afirmat vineri secretarul de stat în Ministerul Construcțiilor, Transporturilor și Infrastructurii, Miodrag Poledica, relatează Tanjug.


Activitățile de reabilitare au început deja și echipele Putevi Srbije și companiile de întreținere a drumurilor sunt deja pe teren în țară, a afirmat el.

Poledica a negat speculațiile apărute în media potrivit cărora pagubele pe secțiunea de la Nis la Dimitrograd sunt în valoare de 100 milioane de euro, adăugând că valoarea actuală a pagubelor — cauzate pe o nouă secțiune între Nis și granița cu Bulgaria — este mult mai mică.

Artera rutieră Drina este prioritatea acum, cu două drumuri care sunt în stare critică — la Mali Zvornik și Rogacica—, unde râul Drina a distrus sute de metri de drumuri, provocând alunecări de teren și daune majore. Pagubele sunt evaluate la milioane de euro, a declarat Poledica, adăugând că aproximativ 12 poduri au fost distruse în zona Krupanj.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu