RoPress

Educatie

Pricopie: Romania ar trebui sa isi dubleze numarul de absolventi de studii superioare

May 24, 2014

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, spune ca in urmatorii ani Romania ar trebui sa isi dubleze numarul de absolventi de studii superioare, iar tinerii care termina liceul trebuie incurajati sa mearga la facultate, astfel ca procentul acestora sa ajunga la 26,7%, pentru ca "nu e fezabil mai mult".

Prezent la Arad, sambata dimineata, intr-o vizita la Universitatea de Vest "Vasile Goldis", ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie , le-a spus cadrelor didactice universitare ca Romania ar trebui sa isi dubleze, in urmatorii ani, numarul de absolventi cu studii superioare.

"Ar trebui sa dublam numarul de oameni pregatiti cu studii superioare, sa sprijinim institutiile universitare dovedit serioase", a afirmat Pricopie, citat de Mediafax .

Ulterior, intrebat de jurnalisti pe aceasta tema, ministrul a spus ca tinerii care isi finalizeaza studiile liceale trebuie incurajati sa mearga la facultate, astfel ca procentul acestora sa ajunga la 26,7%.

Acest deziderat al ministrului este insa greu de realizat tinand cont de promovabilitatea scazuta de la examenul de bacalaureat . In sesiunea iunie-iulie 2013, aceata a fost de 55,4%, potrivit rezultatelor finale, inaintea contestatiilor, anuntate de ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

El a precizat atunci ca au promovat bacalaureatul 62% dintre absolventii de clasa a XII-a din promotia 2012 - 2013 si 30,6% din absolventii promotiilor anterioare.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu