RoPress

UE

UE a devenit de nedescifrat , afirmă președintele François Hollande

May 26, 2014

UE a devenit de nedescifrat și trebuie să se retragă de acolo de unde nu este nevoie de ea , a afirmat luni președintele François Hollande, la o zi după alegerile europene care au consacrat victoria în Franța a unei formațiuni de extremă dreapta, relatează AFP.


Europa a devenit de nedescifrat, sunt conștient de asta, distantă și, ca să spun până la capăt, de neînțeles chiar și pentru statele membre, a declarat François Hollande într-un discurs televizat. Asta nu mai poate să dureze, Europa trebuie să fie simplă, clară, pentru a fi eficientă acolo unde este așteptată și să se retragă de acolo de unde nu este nevoie de ea , a adăugat el.

Uniunea Europeană a reușit în ultimii doi ani să treacă peste criza din zona euro — a fost aproape să se rupă—, însă cu ce preț: cel al unei austerități care a sfârșit prin a descuraja cetățenii , a mai afirmat șeful statului francez.

De aceea, mâine, nu mai departe de mâine, la Consiliul European, voi reafirma că prioritatea o reprezintă creșterea (economică), locurile de muncă, investițiile , a continuat el.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu