RoPress

Proiecte

CTE: Au început modulele Cultură Civică și Cultură Europeană în patru sate din Bacău

Mar 28, 2014

Modulele educative extracurriculare Cultură Civică și Cultură Europeană adresate celor 161 de tineri implicați în proiectul „Clubul Tânărului European” au început astăzi, 28 Martie 2014, să își desfășoare activitățile în patru sate din județul Bacău.

Tinerii comunității romano-catolice din Cleja (com. Cleja), Faraoani (com. Faraoani), Arini(com. Găiceana) și Vladnic (com. Parincea) vor participa la activitățile celor două module educative extracurriculare Cultură Civică și Cultură Europeană până la sfârșitul lunii mai.

Fiecare membru al grupului țintă a proiectului CLUBUL TÂNĂRULUI EUROPEAN, implementat de Asociația romano-catolicilor „Dumitru Mărtinaș”, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic „Grigore Tăbăcaru” Bacău și cu Asociația Unlimited Connections, va participa la trei întâlniri pentru fiecare dintre cele două module și la un moment de evaluare a cunoștințelor acumulate sub forma unui concurs.

Formatorul modulului extracurricular Cultură civică, Daniel Frâncu, va transmite și consolida tinerilor informații despre drepturile omului, în special drepturilor copilului, despre statul de drept, despre democrație, ca formă de guvernământ, despre mass-media ca „a patra” putere într-un stat democratic – de informare a maselor și nu în ultimul rând canalele sale de transmitere.

Formatorul modulului extracurricular Cultură Europeană, Oana Elena Radu, va informa grupul țintă cu privire la modul de construcție și organizare a Uniunii Europene, valorile după care aceasta își ghidează acțiunile, Instituțiile Uniunii Europene – componența și rolul lor, prezentarea generală a celor 28 de state a Uniunii Europene și conceperea și redactarea unei scrisori către un prieten dintr-un stat UE.

Cele două module vor fi încheiate printr-un concurs adresat grupului țintă. Se va organiza o simulare de campanie electorală, în cadrul căreia cei 160 de tineri vor învăța să lucreze în echipă. Se vor alcătui echipe de cel puțin cinci membri ce vor avea rolul de partid politic, a căror candidați vor lupta pentru „un loc de reprezentant al elevilor în Consiliul Local al comunei din care fac parte”.

Acest proiect este implementat de către Asociația romano-catolicilor „Dumitru Mărtinaș” cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Bacău. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Consiliului Județean Bacău.

Sursa: www.ropress.eu

Scrie un comentariu