RoPress

Proiecte

Cultură Civică în cadul proiectului CLUBUL TÂNĂRULUI EUROPEAN - Bacău

Apr 10, 2014

În cadrul proiectului „CLUBUL TÂNĂRULUI EUROPEAN”, implementat în județul Bacău de Asociația romano-catolicilor „Dumitru Mărtinaș” în parteneriat cu Casa Corpului Didactic „Grigore Tăbăcaru” Bacău și cu Asociația Unlimited Connections cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Bacău, se organizează activități educative extracurriculare adresate celor 160 de tineri ai comunității romano-catolicilor din Cleja (com. Cleja), Faraoani (com. Faraoani), Arini(com. Găiceana) și Vladnic (com. Parincea).


Formatorul modulului extracurricular Cultură civică, Daniel Frâncu, informează, lucrează, colaborează și consolidează grupului țintă informații despre drepturile omului, în special drepturilor copilului, despre statul de drept, despre democrație, ca formă de guvernământ, despre mass-media ca „a patra” putere într-un stat democratic – de informare a maselor și nu în ultimul rând canalele sale de transmitere. Fiecare membru al grupului țintă a proiectului CLUBUL TÂNĂRULUI EUROPEAN, va participa la activitățile modulului Cultură Civică în cadrul la trei întâlniri.


Până la sfârșitul lunii mai beneficiarii proiectului vor reuși, pe lângă acumularea de informații, să își dezvolte abilitățile de conumicare, capacitatea de lucru individual și în echipă, dezvoltarea unor competențe sociale și civice precum cunoașterea conceptelor și a structurilor sociale și politice.

Proiectul se bucură de susținerea morală a Consilierului Județean al județului Bacău, Gheorghe Bejan, ce transmite tinerilor beneficiari să participe la activitățile desfășurate și să profite de orice poate contribui la dezvoltarea personală a fiecăruia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest proiect este implementat de către Asociația romano-catolicilor „Dumitru Mărtinaș” cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Bacău. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Consiliului Județean Bacău.

Sursa: www.ropress.eu

 

 

Scrie un comentariu