RoPress

Local

OMV Petrom a investit 18 milioane de euro în modernizarea unui depozit de carburanţi

Apr 12, 2014

OMV Petrom (SNP) a finalizat modernizarea depozitului de carburanţi de la Bacău, în urma unei investiţii de circa 18 milioane de euro, fiind a patra unitate de stocare a produselor petroliere modernizată de companie în ultimii cinci ani.

Investiţia de la Bacău este parte a unui program de modernizare a infrastructurii de depozitare, care vizează construirea a trei depozite noi şi modernizarea unui număr de patru depozite, potrivit unui comunicat al OMV Petrom.

Celelalte trei depozite modernizate sunt amplasate în Jilava, Brazi şi Işalniţa.

MV Petrom a finalizat lucrările de modernizare a depozitului de carburanţi de la Bacău, realizate cu o investiţie de circa 18 milioane euro, informează, miercuri, Agerpres.

Potrivit surselor citate din cadrul companiei, investiţia este parte a programului de modernizare a infrastructurii de depozitare, care vizează construirea a trei depozite noi şi modernizarea unui număr de trei depozite.

‘O reţea modernă de depozite ne va ajuta, pe de-o parte, să reducem costurile şi să creştem eficienţa activităţilor noastre, dar şi să asigurăm în continuare clienţilor noştri produse la cele mai înalte standarde europene. Până acum am investit în total circa 100 milioane de euro pentru construcţia a trei depozite noi, la Jilava, Brazi şi Işalniţa şi modernizarea celui de la Bacău’, a arătat, în comunicat, Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activităţile de Rafinare şi Marketing.

Toate cele patru depozite sunt complet automatizate şi respectă normele şi standardele româneşti şi europene în domeniu, se precizează în comunicatul citat. Acestea au o capacitate totală de depozitare de 65.000 m³ (Jilava: 27.000 m³, Brazi: 8.000 m³, Işalniţa: 11.000 m³, Bacău: 19.000 m³).

Produsele petroliere din depozitul Bacău sunt stocate în rezervoare supraterane, prevăzute cu sisteme automate de măsurare a volumului şi temperaturii, sistem automat de protecţie pentru supra-alimentare şi sistem fix de stingere a incendiilor. Rezervoarele au pereţi din oţel şi sunt conectate la sistemul automat de detecţie a scurgerilor şi fisurilor. Încărcarea produselor în autocisterne este complet automatizată şi controlată printr-un sistem automatizat.

Depozitul Bacău este prevăzut cu unităţi de recuperare a vaporilor pentru a minimiza emisiile de hidrocarburi, sisteme de colectare a apei uzate, sistem de protecţie împotriva incendiilor prevăzut cu dispozitive automate de alarmare şi avertizare în caz de incendiu precum şi un sistem de control automat şi administrare a procesului tehnologic şi a întregii activităţi din depozit.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier din sud-estul Europei, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Gaze şi Energie, Rafinare şi Marketing. Grupul şi-a consolidat poziţia pe piaţa petrolieră din sud-estul Europei în urma unui amplu proces de modernizare şi eficientizare, pentru a cărui implementare au fost realizate investiţii de 10 miliarde euro în ultimii nouă ani.

La sfârşitul anului 2013, Grupul exploata în România şi Kazahstan rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 728 milioane de barili echivalent petrol (707 milioane barili echivalent petrol în România). Cu o capacitate nominală anuală de rafinare de 4,2 milioane tone, OMV Petrom este prezent pe piaţa distribuţiei de produse petroliere din România, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia, prin intermediul unei reţele de circa 800 staţii, operate sub două branduri, Petrom şi OMV.

În anul 2013 cifra de afaceri a Grupului a fost de 5,473 miliarde de euro, iar EBIT (Profit Înainte de Dobânzi şi Impozite) a fost de 1,348 miliarde de euro.

OMV, cea mai mare companie industrială publică din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Ministerul Economiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea – 18,99% iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucuresti.

 

sursa:www.energyworld.ro

Scrie un comentariu