RoPress

Proiecte

START : „Clubul tânărului european”

Mar 6, 2014

1 Martie 2014, prima zi de primăvară, este ziua deschiderii porților „Clubului tânărului european”.
În cadrul acestui proiect 160 de tineri vor participa la o serie de cursuri educative și creative extraccuriculare oferite de către colaboratorii Asociației romano – catolicilor „Dumitru Mărtinaș” din județul Bacău.


Cei 160 de tineri, cu vârste între 10 și 18 ani, sunt din satele băcăoane Faraoani, Vladnic, Cleja și Arini. Aceștia vor beneficia până la sfârșitul anului de cursuri ce își propun să dezvolte capacitatea de comunicare și de interacțiune a tinerilor implicați în proiect precum și creativitatea, lucrul în echipă, promovarea propriilor valori și creații. Dintre cursurile amintite menționăm Cultură Europeană, Tehnologie și Informatică, Cultură Civică, Artă Fotografică, Limba Engleză, Cultură Religioasă, Dezbatere și Argumentare.


Grupul țintă va participa în proiectul „Clubul tânărului european” și la activități precum simularea unei campanii electorale și un concurs de fotografie, în cadrul cărora își vor pune cunoștințele și competențele acumulate în valoare.


Managerul proietului, Oana Elena Radu, împreună cu Asistentul proiectului, profesorul Aurelia Bocancea, vor coordona și supraveghea activitățile proiectului și vor dezvolta parteriate între Asociația romano – catolicilor „Dumitru Mărtinaș” și colaboratorii săi printre care amintim formatorii cursurilor , Asistenții de proiect din fiecare sat participant în proiect și nu în ultimul rând unitățile școlare din aceste sate și personalul didactic participant.


Consilierul județean Gheorghe Bejan este susținătorul acestui proiect, fiind alături de echipa managerială și sprijină orice activitate ce poate contribui la educația tinerilor din județul Bacău, aceasta fiind o importantă oportunitate pentru grupul țintă să iasă din monotonia activităților cotidiene.


Acest proiect este implementat de către Asociația romano-catolicilor „Dumitru Mărtinaș” cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Bacău. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Consiliului Județean Bacău.

Scrie un comentariu