RoPress

Extern

UE avertizeaza Rusia: finantarile de catre BERD si BEI ar putea fi oprite

Jul 3, 2014

UE ia in calcul oprirea finantari de proiecte in Rusia de catre BERD si BEI, ca o continuare a presiunilor puse asupra Moscovei in vederea incetarii conflictului din Ucraina, au declarat doi oficiali europeni pentru Bloomberg.

Tarile membre iau in calcul mai multe scenarii pentru a opri finantarea unor noi proiecte de catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Banca Europeana pentru Investitii (BEI), au spus sursele.

Rusia este cel mai mare beneficiar de finantari din partea BERD, cu 1,8 miliarde de euro (2,5 miliarde de dolari) in ultimul an. Proiectele recente includ un imprumut pentru conducte, achizitia unei participatii minoritare la un dezvoltator imobiliar, precum si un credit pentru un lant de magazine, informeaza Mediafax .

BEI a semnat imprumuturi de 1,4 miliarde de dolari in Rusia anul trecut. "Liderii UE au afirmat ca vor lua deciziile care sunt necesare, printre care si sanctiuni cu obiectivul de a incuraja discutiile pentru rezolvarea conflictului cu Ucraina", a declarat, miercuri, in Parlamentul European, presedintele UE, Herman Van Rompuy.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu