RoPress

Extern

Ambasadorul României la Budapesta, convocat de Ministerul ungar de Externe

Jul 4, 2014

Ministerul ungar de Externe l-a convocat joi pe ambasadorul României, Alexandru Victor Micula, pe tema respingerii solicitării Ungariei de a deschide birouri consulare la Oradea şi Tîrgu Mureş, relatează MTI preluat de Mediafax. Ambasadorul a schimbat note verbale cu secretarul de stat Vince Szalay-Bobrovniczky, a declarat Anna Nagy, purtătoare de cuvânt a ministerului.

Steagul Ungariei/ FOTO: ec.europa.eu"

Oficialul ungur a exprimat "neînţelegerea" Ungariei faţă de reticenţa României de a emite documente pentru două noi birouri consulare, a precizat ea.

Ambasadorul a promis că va transmite cererea Ungariei pentru ca partea română să-şi "reanalizeze" decizia.

MAE ungar consideră decizia de neînţeles, de vreme ce partea română nu a oferit nicio explicaţie substanţială. Ungaria nu a respins niciodată o solicitare similară venită din partea unei ţări, a subliniat Anna Nagy, adăugând că decizia este în contradicţie cu practicile europene.

Ungaria este mai degrabă dezamăgită pentru că ministrul de externe al României, Titus Corlăţean, a vorbit într-o notă extrem de pozitivă despre intensificarea relaţiilor ungaro-române, după formarea noului guvern de la Budapesta, a mai spus Nagy.

Ungaria are consulate în cadrul ambasadei de la Bucureşti, la Miercurea Ciuc şi Cluj, aminteşte agenţia ungară de presă.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu