RoPress

Extern

Comisar UE: Statele ar trebui sa recurga la imprumuturi comune pentru infrastructura

Jul 6, 2014

Statele UE ar trebui sa recurga la imprumuturi prin obligatiuni comune pentru a obtine resursele necesare investitiilor de 1.000 de miliarde de euro in infrastructura necesare pana in 2020 si pentru a stimula cresterea, a declarat comisarul pentru piata interna, Michel Barnier, potrivit AFP.

"Provocarea este acum sa trecem de la stabilizarea fiscala la un proiect de crestere", a declarat Barnier la un forum pe teme economice desfasurat la Aix-en-Provence, in sud-estul Frantei. Comisarul a oferit exemplul investitiilor comune derulate deja in infrastructura, relateaza Mediafax .

"Comisia a estimat un necesar de investitii de 1.000 de miliarde de euro in infrastructura pana in 2020. Cred ca este posibil sa atingem acest obiectiv cu un proiect europen de «obligatiuni de proiect», in alte cuvinte imprumuturi comune, dar orientate catre investitii", a spus el. Imprumuturile comune ale statelor europene ar aduce un nou avantaj in aceasta perioada, in care guvernele se finanteaza deja la dobanzi foarte mici, a afirmat comisarul.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu