RoPress

Extern

Ucraina, in prag de razboi: Separatistii prorusi se regrupeaza la Donetk

Jul 6, 2014

In ciuda pierderilor recente, rebelii inca detin orasele Donetk si Luhansk, precum si alte zone cheie. Sloviansk era considerat un punct important al rebelilor, fiind centrul militar al asa numitei Republici Populare Donetk.

Fortele ucrainene au ridicat insa sambata steagul deasupra primariei din Sloviansk, dupa ce rebelii parasisera orasul dupa o noapte de bombardamente orchestrate dupa cate se pare de comandantul militar al regiunii Igor Strelkov.

Presedintele Porosenko a declarat ca trupele "au eliberat Sloviansk de teroristi" si acesta a reprezentat "inceputul unui moment hotarator al luptei impotriva milinatilor".

Rebelii au spus ca au planificat o "retragere tactica" in Donetk.

Ministrul de Interne al Ucrainei Arsen Avakov a spus ca unii rebeli s-au predat sau au incercat sa scape amestecandu-se cu civili. Cei care au ramas pareau ca se retrag spre Horlikova si s-au confruntat cu trupe guvernamentale, a spus ministrul de Interne pe pagina lui de Facebook .

Violentele au erupt in Ucraina in luna aprilie, cand separatistii au declarat independenta regiunilor Donetk si Luhansk. La inceputul acestei saptamani, guvernul ucrainean a sustinut ca a recastigat doua treimi din teritoriile acestor regiuni.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu