RoPress

Extern

Putin: Rusia va ajuta serviciile secrete din CSI la formarea de noi cadre

Jul 10, 2014

Rusia va continua să ajute serviciile secrete din Comunitatea Statelor Independente (CSI, toate fostele republici sovietice, cu excepția celor trei țări baltice și a Georgiei), a declarat joi președintele rus Vladimir Putin, în cadrul unei întâlniri cu șefi ai delegațiilor care au participat la reuniunea șefilor serviciilor de securitate și de informații din CSI, ce s-a desfășurat în zilele de 8 și 9 iulie la Moscova, informează agenția de presă RIA Novosti.

Vom continua să-i ajutăm pe prietenii noștri din statele membre ale Comunității în instruirea de personal pentru serviciile de informații și pentru cele din domeniul securității , a afirmat șeful statului rus, care provine de asemenea din serviciile secrete.

Pot să vă asigur că așa și vom face pe viitor, desigur, în funcție de necesitățile și dorințele voastre , a spus președintele rus, în cadrul acestei întâlniri.

La reuniunea de la Moscova, care a fost prezidată de directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Mihail Fradkov, au participat șefi ai serviciilor secrete din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Republica Moldova, Kârgâzstan, Kazahstan, Tadjikistan, Uzbekistan etc.

Din partea Rusiei, la această reuniune au mai participat reprezentanți ai Ministerului de Externe, FSB și Consiliului Securității, organism consultativ pe lângă președinția de la Moscova.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu