RoPress

Politica

Liberalii au vrut să atace în instanță USL, însă au pierdut documentul care atestă înființarea Uniunii

Jul 12, 2014

PNL a ieşit de la guvernare în luna februarie a acestui an, după ce ruperea Uniunii Social Liberale a fost votată în Delegaţia Permanentă a partidului.

Însă acţiunea liberalilor nu a fost confirmată oficial de o instanţă nici până acum, deşi intenţia juridică a fost anunţată de fostul preşedinte PNL, Crin Antonescu încă din luna mai, din timpul campaniei pentru europarlamentare.

Recent, membri ai partidului au descoperit că Protocolul USL a fost pierdut din actele oficiale PNL, iar copia originalul a fost obţinută în cele din urmă de la Tribunalul Bucureşti pentru a continua acţiunea în instanţă, susţin jurnaliştii de la gandul.info.

Săptămâna viitoare, liberalii vor prezenta un document în Delegaţia Permanentă a partidului pentru denunţarea USL în faţa magistraţilor.

Liderii PNL au luat în calcul şi statutul aleşilor locali înainte de a demara acţiunea juridică.

„După ruperea USL nu era foarte clar dacă nu se generau inconveniente la nivelul administraţiei locale, când se înlocuieşte un consilier, pentru nu a fi private partidele din acea listă de dreptul de a-şi înlocuit consilierul. Am aflat că nu există consecinţe juridice şi poate fi denunţată fără probleme alianţa", a declarat Crin Antonescu.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu