RoPress

Extern

Președintele ucrainean Petro Poroșenko i-a mulțumit lui Traian Băsescu pentru sprijinul acordat Ucrainei

Jul 12, 2014

Președintele ucrainean Petro Poroșenko i-a mulțumit lui Traian Băsescu pentru sprijinul acordat Ucrainei

Președintele ucrainean Petro Poroșenko i-a mulțumit, într-o conversație telefonică, șefului statului român, Traian Băsescu, pentru spijinul acordat de România Ucrainei ”mai ales în această perioadă dificilă pe care o traversează statul și poporul ucrainean”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale .

”Domnul președinte Petro Poroșenco i-a mulțumit domnului președinte Traian Băsescu pentru sprijinul constant acordat de România mai ales în această perioadă dificilă pe care o traversează statul și poporul ucrainean. Totodată, președintele Ucrainei, domnul Petro Poroșenco, l-a informat pe domnul președinte Traian Băsescu despre operațiunea antiteroristă desfășurată de trupele ucrainene în regiunile Doneţk și Lugansk și despre transferul de armament greu și combatanți dinspre Federația Rusă”, se arată în comunicat.

În același timp, Băsescu l-a felicitat pe Poroșenko pentru succesele obținute de armata ucraineană în efortul de lichidare a teroriștilor din estul țării și a condamnat ferm atacul nejustificat cu rachete GRAD asupra trupelor și cetățenilor ucraineni.

”România este alături de Ucraina în efortul de stabilizare și combatere a separatismului. România înțelege și susține politic lupta armatei și a poporului ucrainean pentru integritatea teritorială a țării. România este îngrijorată de concentrarea unităților militare ruse la frontiera estică a Ucrainei și de alimentarea cu armament greu și combatanți a forțelor separatiste proruse din regiunile Doneţk și Lugansk”, se specifică în comunicat.

De asmenea, președintele Băsescu l-a asigurat pe omologul său ucrainean de faptul că România înțelege și susține deplin acțiunile legitime ale autorităților pentru apărarea integrității teritoriale a Ucrainei.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu