RoPress

Politica

Ponta: Franța poate conta pe România pentru a construi împreună viitorul Europei

Jul 14, 2014

Franța poate conta pe România pentru a construi împreună viitorul Europei, a declarat premierul Victor Ponta la recepția organizată luni de Ambasada Franței la București cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Franceze.

"Sunt sigur că după alegerile europene am înțeles cu toții că trebuie să lucrăm împreună pentru a continua visul european, sunt sigur că o putem face împreună, sunt sigur, domnule ambasador, că foarte curând România va face parte nu numai din Uniunea Europeană, dar și din Spațiul Schengen. Aceasta înseamnă că putem lucra împreună, putem trăi împreună, putem învăța unul de la altul și că aici, la frontiera Uniunii Europene, Franța va găsi întotdeauna în România cel mai bun prieten al său", a declarat premierul român.

Ponta i-a transmis ambasadorului Franței la București, Francois Saint-Paul, să aibă un mandat excelent în România.

"Vă dorim un mandat excelent aici, în București, și sunt sigur că toți ambasadorii care își încheie mandatul la București rămân prieteni ai României. Contez pe dumneavoastră, domnule ambasador", a declarat Victor Ponta.

Nu în ultimul rând, premierul român a mulțumit investitorilor francezi în România pentru că prin proiectele derulate în țara noastră au reușit să creeze locuri de muncă și prosperitate.

Victor Ponta și-a încheiat discursul cu salutul tradițional al francezilor: "Vive la France!", ambasadorul francez replicând: "Vive la Roumanie!".

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu