RoPress

Extern

Patru membri ai echipajului avionului ucrainean doborât au fost luați prizonieri de forțele separatiste

Jul 14, 2014

Patru dintre membrii echipajului avionului ucrainean de transport militar An-26 doborât luni au fost luați prizonieri de combatanți separatiști, informează serviciul de presă al autoproclamatei republici populare Lugansk, citat de Interfax

Patru dintre membrii echipajului au fost făcuți prizonieri , a anunțat pentru Interfax serviciul de presă al autoproclamatei republici. Acesta a precizat că în acest moment prizonierii se află în orașul Krasnodon și sunt anchetați . Nu s-a precizat care este starea prizonierilor.

Anterior, același serviciu de presă anunța că forțele separatiste au doborât un avion de transport al armatei ucrainene în zona localității Izvarino, care a căzut apoi în zona satului Doljano-Nikolski.

La rândul său, consilierul ministrului de interne al Ucrainei, Anton Gherașenko, a confirmat că în zona desfășurării operațiunii armate a fost doborât un avion An-26, iar doi piloți au reușit să se catapulteze.

Mai târziu, serviciul de presă al președinției Ucrainei a anunțat că ministrul ucrainean al apărării i-a raportat președintelui Poroșenko faptul că echipajul avionului doborât a luat legătura cu Statul Major.

În comunicatul publicat pe site-ul președintelui Poroșenko se spune că în prezent are loc o operațiune de căutare și salvare, pentru a aduce echipajul avionului de transport al Forțelor Aeriene ale Ucrainei pe teritoriul controlat de militarii ucraineni.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu