RoPress

Extern

Ucraina susține că Rusia transferă trupe la frontiera comună

Jul 14, 2014

Rusia își consolidează forțele la granița cu Ucraina, în timp ce separatiștii susținuți de mercenari ruși au deschis focul asupra grănicerilor ucraineni, într-o încercare de a trece blindate de pe teritoriul rus pe cel ucrainean, a declarat luni un purtător de cuvânt militar de la Kiev, citat de Reuters.

Acuzând Rusia de escaladarea tensiunilor în estul Ucrainei, Andrii Lâsenko, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare, a declarat că în ultimele 24 de ore, a fost observată o desfășurare de unități /ruse/ și echipamente militare la punctele de frontiera în Sumy și Lugansk . Federația Rusă continuă să mobilizeze trupe la granița cu Ucraina, a afirmat el.

În prima parte a zilei de luni, separatiștii au deschis focul asupra grănicerilor și forțelor armate în apropiere de punctul de trecere a frontierei Diakove, într-unul din multele atacuri asupra grănicerilor, în timp ce teroriști și mercenari ruși au încercat să treacă vehicule blindate și echipamente pe teritoriul Ucrainei din Rusia, a spus Lâsenko.

Evenimentele din ultimele zile arată că partea rusă s-a angajat într-un curs de escaladare a conflictului din Donbas , a spus el, acuzând rebelii de lansarea unui obuz de artilerie într-o zonă rezidențială de partea rusă a graniței, într-un incident în care a murit un rezident rus, iar Moscova a acuzat trupele ucrainene de atac.

Rebelii trag sistematic cu mortiere asupra teritoriului rus și se fac responsabili de tirul cu obuze în care un cetățean rus și-a pierdut viața, a reiterat purtătorul de cuvânt militar citat.

Rusia a prezentat acest incident ca o acțiune a trupelor ucrainene, dar aceste acuzații sunt absolut nefondate , a spus el.

În acest context, președintele Petro Poroșenko, într-o reuniune cu șefii ministerelor de forță, a subliniat necesitatea unor schimbări în tactica forțelor militare ucrainene, care să permită îngustarea ariei operațiunii speciale.

Președintele a subliniat necesitatea unor schimbări tactice, ceea ce ar permite restrângerea operațiunii antiteroriste, consolidarea protecției granițelor și tot ce este necesar pentru a asigura protecția populației civile , potrivit serviciului de presă al președinției ucrainene, citat de agenția de presă Ria Novosti.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu