RoPress

Politica

UDMR îşi desemnează joi candidatul la Preşedinţia României. Ar putea fi o singură nominalizare

Jul 16, 2014

Surse din UDMR au declarat, miercuri, că şedinţa, care este programată să înceapă la ora 12.00, va avea un singur punct pe ordinea de zi, desemnarea candidatului la preşedinţie.

Alte surse politice au afirmat că singura propunere va fi Kelemen Hunor , care va deveni astfel candidatul UDMR la funcţia supremă în stat.

Pe 11 iulie, după şedinţa Consiliului Permanent al UDMR, Kelemen Hunor declara că pe 17 iulie va fi stabilit candidatul Uniunii la preşedinţie, fără să facă alte precizări.

Săptămâna viitoare, joi, vom mai avea o discuţie, încă o şedinţă a Consiliului Permanent, unde vom lua o decizie despre candidatul nostru la alegerile prezidenţiale din 2014. Atât pot să vă spun, că vom avea un candidat şi decizia despre persoana candidatului o vom lua joia viitoare , spunea, pe 11 iulie, Kelemen Hunor. Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, el menţiona atunci că viitorul candidat al UDMR trebuie să lupte pentru România şi pentru maghiarii din România .

Tot în şedinţa din 11 iulie, Consiliul Permanent a stabilit rămânerea UDMR la guvernare, dar s-a decis ca preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, să se retragă din toate funcţiile pe care le deţinea în Cabinetul Ponta.

 

susa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu