RoPress

Extern

Israelul a reluat raidurile aeriene asupra Fâșiei Gaza după expirarea armistițiului de cinci ore

Jul 17, 2014

Aviația militară israeliană a reluat vineri după-amiază raidurile asupra Fâșiei Gaza după ce la ora locală 15:00 a expirat un scurt armistițiu umanitar de cinci ore solicitat de ONU, au confirmat responsabili militari israelieni citați de agenția EFE.


Primele atacuri au avut loc în partea de nord a Fâșiei Gaza, relatează mass-media locale, ce vorbesc despre o escaladare rapidă după o dimineață în care populația a profitat de încetarea focului pentru a se aproviziona.

Imediat după reluarea raidurilor israeliene, milițiile palestiniene au răspuns cu tiruri de rachete, aviația israeliană ripostând cu atacuri succesive asupra pozițiilor islamiste din partea de est a orașului Gaza.

Totuși, spre deosebire de alte armistiții din trecut, acesta a fost în cea mai mare parte respectat, doar într-un scurt interval de timp înregistrându-se trei atacuri ale milițiilor palestiniene asupra regiunii Eskhol.

De altfel, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a afirmat că respectarea armistițiului umanitar dovedește că o încetare a ostilităților este posibilă dacă părțile manifestă voință .

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu