RoPress

Politica

MAE, intr-o situatie critica: Nu mai sunt fonduri pentru repatrieri

Jul 19, 2014

Ministrul roman de Externe, Titus Corlatean , a anuntat, sambata, ca institutia pe care o conduce a ramas fara fonduri pentru repatriere.

"Voi solicita la rectificarea bugetara ca guvernul sa ofere mai multi bani. Operatiunea de evacuare (cea de repatriere a romanilor din Fasia Gaza - n.red.) s-a facut din bugetul MAE. Si nu mai avem. Am epuizat fondul de urgenta.

Sper ca Ministrul Finantelor sa inteleaga sa ne sprijine. Sunt convins ca asa va fi", a declarat Titus Corlatean.

Acesta a adaugat ca autoritatile sunt in permanenta legatura cu romanii aflati in zona de conflict si ca este posibil sa fie nevoie sa fie pusa in aplicare o noua procedura de evacuare.

"Am trimis colegi din echipe mobile consulare care sunt prezenti in Iordania si Israel. Sunt in permanent contact cu cetatenii romani de la fata locului. Exista noi solicitari de repatriere. Nu exclud ca in perioada urmatoare in functie de necesitati si posibilitati sa procedam la cel putin o noua procedura de evacuare", a mai spus ministrul.

Ministerul roman al Afacerilor Externe a anuntat, luni, repatrierea, din Fasia Gaza, a unui grup format din 84 de cetateni romani si membrii familiilor lor.

Autoritatile au anuntat ca romanii si familiile acestora au fost luati din Fasia Gaza, prin punctul de trecere a frontiere Erez (Israel) si au fost escortati pana la Amman, iar de acolo au fost imbarcati cu directia Bucuresti.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu