RoPress

Extern

Rusia cere autorităților ucrainene și rebelilor să permită accesul experților internaționali la locul prăbușirii avionului malaezian

Jul 19, 2014

Rusia a cerut sâmbătă autorităților de la Kiev și rebelilor să permită accesul experților internaționali la locul unde s-a prăbușit joi avionul Boeing 777 malaezian, în partea de est Ucrainei, într-o zonă controlată de insurgenții proruși, transmite agenția Reuters citând o declarație emisă de Ministerul rus de Externe.

Partea rusă face apel la ambele părți implicate în conflictul ucrainean să facă tot posibilul pentru a permite accesul experților internaționali în zona unde s-a prăbușit avionul, astfel încât aceștia să poată lua toate măsurile necesare efectuării investigației , se menționează în text.

Această reacție a MAE rus survine după ce autoritățile de la Kiev au acuzat separatiștii proruși sprijiniți de Moscova că distrug probe esențiale de la locul catastrofei, care, în opinia guvernului ucrainean, dar și a Administrației de la Washington, a fost provocată de lansarea unei rachete sol-aer din zona controlată de insurgenții rusofoni.

În textul difuzat, MAE rus face referire și la aceste afirmații, acuzând un număr de state că avansează ipoteze (...) ce pun presiune asupra cursului normal al investigației .

Anterior în aceeași zi, cancelarul german Angela Merkel și președintele rus Vladimir Putin au convenit, în cursul unei convorbiri telefonice, să solicite ca investigarea cauzelor prăbușirii avionului malaezian să fie efectuată de o comisie internațională independentă condusă de Organizația Internațională a Aviației Civile (ICAO).

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu