RoPress

Romania

România, a treia cea mai abruptă scădere a producţiei industriale în februarie

Apr 14, 2014

România, a treia cea mai abruptă scădere a producţiei industriale în februarie
Producţia industrială din UE a crescut în februarie cu 0,4% faţă de ianuarie, respectiv cu 2,1% comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, iar România figurează cu a treia cea mai abruptă scădere lunară din Europa, după Croaţia şi Estonia şi a doua creştere anualizată, potrivit Eurostat.

În zona euro, producţia industrială a urcat cu 0,2% faţă de ianuarie şi cu 1,7% în raport cu februarie 2013.

Dinamica producţiei industriale din zona euro s-a îmbunătăţit faţă de ianuarie, când indicatorul a stagnat.

În februarie faţă de ianuarie, cele mai abrupte scăderi ale producţiei industriale, în serie ajustată, au fost înregistrate în Croaţia (-2,8%), Estonia (-2,2%) şi România (-1,3%), se arată într-un comunicat transmis luni de Eurostat, institutul de statistică al Comisiei Europene. Malta (5,4%), Irlanda (5%) şi Lituania (2,5%) au raportat cel mai bune evoluţii.

Pe de altă parte, faţă de februarie 2013, România se situează pe poziţia a doua între statele cu cele mai puternice creşteri anuale ale producţiei industriale, ajustată după numărul de zile lucrătoare, cu 8,9%, după Slovacia (9%), şi înaintea Ungariei (8,2%), la polul opus situându-se Olanda (-8,9%), Finlanda (-5,4%) şi Lituania (-2,1%).

 

sursa:www.mediafax.ro

Scrie un comentariu