RoPress

Politica

PMP cere președintelui Băsescu retrimiterea legii CAS în Parlament

Jul 22, 2014

Partidul Mișcarea Populară îi cere președintelui Traian Băsescu să retrimită legea CAS în Parlament, a declarat, marți, liderul PMP, Cristian Diaconescu.

”PMP solicită președintelui României retrimiterea legii CAS pentru discutarea sa în Parlament. Suntem puși în situația de a constata că după trei săptămâni de dezbateri publice, unele mai interesante ca altele, am constatat faptul că cei de la guvernare nu au capacitatea de a oferi argumente în ceea ce primește sustenabilitatea acestui proiect. Din acest punct de vedere, nu numai afirmațiile politice sunt cele care ar trebui avute în vedere, dar și cele ale mediului de afaceri, ale celor care dintr-o perspectivă tehnică s-au uitat la acest act normativ”, a declarat prezidențiabilul PMP.

Acesta a exemplificat cu declarații ale celor de la guvernare, care nu au reușit să dovedească sustenabilitatea acestui proiect.

”Sigur, am auzit o serie de explicații din partea lui Victor Ponta. Se invocă încasări de 2,6 miliarde din creșterea accizei pe combustibil, parcă ne amintim că acești bani urmau să vină la infrastructură, așa cum spunea un fost ministru, actual purtător de cuvânt al PSD. De asemenea, un alt fost ministru din Guvernul Ponta, domnul Voinea, spunea că s-au pierdut 670 de milioane de lei deoarece s-a amânat aplicarea acestei accize. Deci este o mare minciună și un dispreț față de o motivare economică decentă legată de o măsură bună, în principiu, dar care trebuie adoptată pe bază strict economice și nu pe bază electorală„, a mai spus Diaconescu.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu