RoPress

Extern

Ucraina: Armata a curatat orasul Severodonetk de separatisti

Jul 22, 2014

"In acest moment toate instalatiile vitale din oras sunt sub controlul agentiilor ucrainene de securitate. Mai multi ostatici au fost eliberati in timpul operatiunii. Fortele de ordine au recapatat controlul primariei, departamentului local de politie si directoratului pentru combaterea crimei organizate, si divizia serviciului de securitate SBU", se arata in comunicatul ministerului.

La operatiunea antiterorism din localitate au participat garda Nationala si structuri ale Ministerului de Interne. Intr-una din cladirile ce gazduiesc serviciile de securitate au fost gasite cadavrele a doua persoane, moarte prin impuscare.

Patru ostatici au fost eliberati in cursul operatiunii. Acestia sunt localnici ce fusesera capturati in urma cu mai bine de o luna, cu varste cuprinse intre 21 si 57 de ani. Oamenii au povestit ca au fost torturati.

Luni, presa ucraineana a relatat ca in aceasta parte a regiunii Luhansk se duc lupte grele. Persoane necunoscute au aruncat in aer un pod rutier peste raul Borova, ce face legatura intre orasele Severodonetk si Rubijne.

Avion doborat in Ucraina: Trenul mortii a plecat din Donetk. Haosul domneste in continuare

Armata ucraineana a declansat, luni, o ofensiva puternica asupra rebelilor care ocupa orasul Donetk si impotriva pro-rusilor din Luhansk. Exploziile au zguduit orasul toata ziua si mai multe persoane au murit. La Luhansk, rebelii s-au laudat ca au doborat un avion al armatei ucrainene.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu