RoPress

Extern

Putin promite să-și exercite influența asupra separatiștilor, pentru anchetarea catastrofei aviatice

Jul 22, 2014

Președintele rus Vladimir Putin a promis că Moscova își va folosi influența asupra milițiilor populare din estul Ucrainei, pentru a asigura bunul mers al anchetei în cazul catastrofei aviatice de lângă Donețk, informează Interfax.

În afară de aceasta, șeful statului rus a subliniat necesitatea de a îndemna Kievul la respectarea normelor elementare de bun simț și de a înceta focul, măcar pentru scurta perioadă a anchetei . În prezent, a constatat Putin, regimul de încetare a focului nu este respectat.

Anterior, țările Occidentului i-au cerut de nenumărate ori Kremlinului să înceteze să le ofere ajutor separatiștilor din estul Ucrainei și să influențeze conducerea republicilor autoproclamate în vederea încetării conflictului.

La începutul lui iulie, șeful diplomației ruse Serghei Lavrov a confirmat că Moscova are anumite posibilități de influențare a celor care-și apără casele, rudele, familiile, pământul și care vor ca în statul ucrainean drepturile lor să fie recunoscute și respectate . În același timp, Lavrov a declarat că și Occidentul trebuie să convingă autoritățile ucrainene să convoace cât mai urgent un grup de contact pentru reglementarea situației din sud-estul Ucrainei.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu