RoPress

Politica

Protocolul ACL PNL-PDL: Candidatul la prezidențiale va avea însemnele celor două partide

Jul 24, 2014

Protocolul Alianței Creștin Liberale PNL-PDL prevede că în alegerile prezidențiale candidatul comun va avea însemnele electorale ale celor două partide, un program electoral comun, alianța fiind condusă paritar de delegațiile celor două partide, relatează Mediafax .

PNL și PDL vor aproba sâmbătă protocolul de constituire a alianței electorale pentru alegerile prezidențiale, sub denumirea Alianța Creștin Liberală PNL- PDL, în ședințele Delegației Permanente a PNL și Convenției Naționale a PDL.

Documentul prevede denumirea alianței, precum și faptul că ”semnul electoral al alianței este reprezentat de semnele electorale alăturate ale celor două partide sub care se află denumirea prescurtată a alianței”.

”Obiectivul alianței este participarea cu un candidat si un program electoral comun la alegerile prezidențiale din anul 2014”, se mai arată în protocol.

De asemenea, se precizează că ACL își va desemna candidatul la prezidențiale ”în urma unor cercetări sociologice”, pe baza deciziei Delegației Permanente a PNL și a Biroului Permanent National al PDL, mandatat în acest sens de către Convenția Națională Extraordinară a PDL.

Totodată, protocolul menționează că ACL va avea o conducere operativă partitară compusă din membrii delegațiilor care au negociat fuziunea celor două partide: Klaus Werner Iohannis – copreședinte, Vasile Blaga – copreședinte, Teodor Atanasiu, Gheorghe Falcă, Gheorghe Flutur, Sorin Frunzăverde, Mircea Hava, Eduard Hellvig, Ludovic Orban, Marian Petrache, Cătălin Predoiu și George Scripcaru.

Documentul va fi înscris la Biroul Electoral Central înaintea campaniei pentru prezidențiale.

Alianța electorală formată de PDL și PNL pentru alegerile prezidențiale din toamnă se va numi Alianța Creștin Liberală.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu