RoPress

Politica

Victor Ponta consolidează relaţiile României cu ONU, în contextul crizei din Ucraina

Jul 24, 2014

Momentul reprezintă totodată o continuare a relațiilor bune pe care Guvernul României le are cu instituțiile ONU. Reprezentanții Cabinetului Ponta au mai avut, anul trecut, la New York, o întrevedere cu J.W. Ashe, ocazie cu care au fost discutate aspecte privind situația internațională de la acel moment, cu accent pe Siria.

Vizita lui Ashe reprezintă o replică la invitația lansată de ministrul Titus Corlățean în 2013, cu scopul aprofundării discuțiilor despre procesul de îndeplinire a obiectivelor de dezvoltare durabilă a țărilor membre ONU și consolidarea interacţiunii dintre Națiunile Unite şi organizaţiile regionale din Europa de Sud-Est.

În acest context, și ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a participat dela ora 11 la o întâlnire cu Președintele AG a ONU, la sediul MAE.

Dr. John William Ashe, născut pe 20 august 1954, a mai ocupat în trecut funcția de ambasador al Națiunilor Unite pentru Antigua și Barbuda, fiind totodată ambasadorul țării sale la Organizația Mondială a Comerțului, având responsabilități în domeniul dezvoltării sustenabile.

Victor Ponta a declarat, miercuri, că Uniunea Europeană şi SUA se pot baza pe România după ceea ce s-a întâmplat în Ucraina.

"Am vrut să dau un mesaj foarte clar din punctul de vedere al poziţiei României faţă de ceea ce s-a întâmplat în Ucraina, de solidaritate totală a noastră şi de coordonare cu poziţiile politice ale SUA, ale partenerilor noştri europeni, de condamnare a ceea ce s-a întâmplat, uciderea atâtor oameni nevinovaţi prin acte teroriste, de responsabilitate politică şi morală a Federaţiei Ruse şi de sprijin clar al României pentru acţiuni hotărâte ale comunităţii europene, comunităţii transatlantice pentru ca asemenea lucruri să nu rămână nepedepsite", a declarat premierul la şedinţa de Guvern.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu