RoPress

Politica

Ultima confruntare a candidatului Ponta

Jul 25, 2014

Lui Victor Ponta, presedintele PSD si candidatul social democrat cu cele mai mari sanse in toate sondajele sa castige cursa prezidentiala din toamna, ii mai trebuie inca o sfestanie publica in genul ultimilor doua, cea de la Cotroceni cu MTO si una precum cea primita miercuri seara de la realizatorii Antena 3 , si a devenit istorie inainte de a incepe sa existe.

O privire pierduta in tavan la Cotroceni si o mustruluiala in direct, la ora de maxima audienta, eventual in emisiunea lui Dan Diaconescu Direct de la RTV, si cred ca Victor Ponta isi poate lua adio de la candidatura la Cotroceni.

Asta daca nu cumva, mai comic, va fi lasat sa candideze doar ca sa isi rupa gatul si partidul sa scape de el prin metoda harakiri. Cum Victor Ponta nu e un samurai, actul final nici nu va fi recunoscut de catre premier decat dupa savarsirea lui.

Problema in interventia premierului de la Antena 3 a fost exact Justitia si independenta care i-ar trebui garantata.

Dialogul dintre Oana Stancu si Victor Ponta ramane o mostra pentru viitor la care premierul poate contempla si sa isi imagineze cum i-ar arata campania electorala de la toamna cu Antena 3 intorcand armele impotriva Guvernului si coalitiei de guvernare. Cu acest film in fata cred ca tot PSD poate privi esecul lui Ponta de la prezidentiale cu ochii larg deschisi de spaima.

Desi toata atentia a fugit in aceste momente la jocul clar-obscur dintre Victor Ponta - Dan Voiculescu - Traian Basescu, momentul de rusine exersat de premier la Antena 3 poate fi, pe langa un "aratat de pisica", o confruntare reala exprimata prin cateva intrebari-acuzatii care ar trebui sa primeasca raspunsuri urgente din partea mai multor institutii importante ale statului. Cum ar fi acestea:

"Va obliga Constitutia, domnule prim ministru, sunteti primul ministru al Romaniei, sef peste Cazanciuc, sef peste Doi si un sfert , de exemplu! Se pare ca inregistrarile care au disparut de la dosar erau de la Doi si un sfert . V-ati exercitat din acest punct de vedere calitatea de prim-ministru, viitor presedinte al Romaniei, dar mai ales domnule Ponta, calitatea de detinator al voturilor obtinute in 2012? Degeaba sunteti acolo! Oamenii v-au trimis sa ne scapati de regimul asta" - Oana Stancu in dialog cu Victor Ponta.

Aceasta este intrebarea la care Victor Ponta nu a raspuns si isi da seama ca nu are cum sa raspunda decat lasand la randul lui motanul din brate. Pisicul si-a abandondat motanul pentru ca a inteles ca exista o singura cale pe care poate sa o imbratiseze daca vrea sa nu piarda tot.

Acum ii ramane doar sa se roage ca ultimele prestatii publice, in opinia mea tot mai jenante dincolo de adevarul sau dreptatea pe care le-a avut sau nu in argumentele pe care a incercat sa le aduca, sa nu-l fi transformat intr-un candidat deja infrant pentru la toamna.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu