RoPress

Cultura

Scurtmetraje ale regizorilor Dorian Boguţă şi Nicolae Tănase vor fi proiectate la Cannes 2014

Apr 15, 2014

Scenă din scurtmetrajul „Kazimir“, în regia lui Dorian Boguţă FOTO Cinemagia

Scurtmetraje regizate de Nicolae Constantin Tănase şi Dorian Boguţă se numără printre proiecţiile româneşti la Short Film Corner, un eveniment necompetitiv destinat profesioniştilor din cinema care are loc în timpul Festivalului de Film de la Cannes (14-25 mai).

„Colecţia de arome“ de Igor Cobileanski, cel mai bun scurtmetraj român...

Short Film Corner este conceput ca o piaţă pentru scurtmetraje şi de aceea participarea nu echivalează cu o selecţie în cadrul secţiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.

Filmele româneşti selectate anul acesta sunt: „12 minute“, de Nicolae Constantin Tănase, „Brigada neagră“, de Andrei-Nicolae Teodorescu, „Cadoul“, de Dumitru Grosei, „Calea Dunării“, de Sabin Dorohoi, „Catafalce“, de Radu Constantin Vasile, „Dry Bones“, de Luiza Pârvu, „Jurnal#2“, de Adina Pintilie, „Kazimir“, de Dorian Boguţă, „Kowalski“, de Andrei Creţulescu, „Rio 2016“, de Bianca Rotaru, „Rost“, de Şerban Georgescu, "Shtorzina", de Radu Mihai, "Tuns, ras şi frezat", de Bogdan Mureşanu, şi "Vocea a doua", de Daniel Sandu.

Regizorii filmelor selecţionate vor fi invitaţi câte patru zile, în două grupe, pentru a participa la evenimentele din jurul Short Film Corner, având şi ocazia să întâlnească oficiali ai Festivalului de la Cannes şi organizaţii europene care se ocupă de susţinerea celor ce aspiră la cariera de regizor.

Romanian Short Waves 2014 este un program produs de Asociaţia Secvenţe şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) şi Institutul Cultural Român (ICR).

Lansată în anul 2004, secţiunea Short Film Corner este un eveniment adresat exclusiv industriei cinematografice. Ea oferă producătorilor şi regizorilor posibilitatea de a-şi prezenta filmele selecţionerilor de festivaluri, agenţilor, cumpărătorilor şi de a pune bazele unor viitoare colaborări.

La ediţia din 2013 au fost înscrise 2.178 de scurtmetraje din 98 de ţări, pelicule care au înregistrat peste 21.000 de vizionări în timpul proiecţiilor din săli şi al bibliotecii virtuale. Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 14 - 25 mai.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu