RoPress

Politica

Iohannis sau Predoiu? Cine este cel mai potrivit candidat al Dreptei la prezidentiale?

Jul 27, 2014

Cu doar trei luni inainte de alegerile prezidentiale, incepe sa se contureze lista candidatilor pentru Cotroceni. Dupa ce premierul Victor Ponta si-a anuntat intentia, ramane ca si Dreapta sa-si desemneze candidatul comun, in cursa ramanand doua nume - Klaus Iohannis si Catalin Predoiu .

Sambata, cu ocazia votarii fuziunii prin contopire dintre PNL si PDL , s-a oficializat Alianta Crestin Liberala (ACL), numele sub care prezidentiabilul comun va intra in cusa pentru Cotroceni.

Fuziunea PDL - PNL a fost votata. Cine a criticat-o si ce fel de presedinte vrea Iohannis .

Urmeaza ca, in aproximativ 10 zile, pana in jurul datei de 5 august, sa fie anuntat candidatul ACL, pana atunci urmand sa fie organizate sondaje de opinie, atat de PDL, cat si de PNL, iar cel mai tarziu la data de 4 august se va incheia masuratoarea sociologica.

Cei doi candidati ramasi in cursa pentru a fi prezidentiabilul PDL-PNL sunt Catalin Predoiu si Klaus Iohannis, primarul Sibiului fiind votat, luni, de PNL, in dauna fostului lider liberal si candidat la prezidentiale Crin Antonescu . Chiar si unul dintre liderii PDL, primarul Aradului, Gheorghe Falca, a recunoscut ca Iohannis va fi candidatul unic al Dreptei pentru alegerile prezidentiale.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu