RoPress

Politica

Ponta despre alianta PNL - PDL si cat de puternic va fi contracandidatul sau la prezidentiale

Jul 27, 2014

Presedintele PSD Victor Ponta a vorbit, sambata seara, despre alianta PDL - PNL , despre care a spus ca va continua ideile presedintelui Traian Basescu .

"Exact in urma cu doi ani, pe 26 iulie 2012, erau doua actiuni in parelel: una la Romexpo, in care toti liderii liberali erau alaturi de noi si de cateva zeci de mii de oameni si vorbeau despre demiterea lui Basescu, iar in acelasi timp era Basescu - cred ca in Piata Constitutiei - alaturi de Vasile Blaga si Mihai Razvan Ungureanu si cu doamna Monica Macovei , exact cei cu care s-au reunit acum liberalii.

In doi ani de zile de lupta alaturi de noi impotriva PDL, la iubirea de azi... a fost un drum foarte greu de intuit" in cazul liberalilor, a spus Victor Ponta, intr-o interventie la Romania Tv.

Sambata a fost votata fuziunea prin contopire dintre PDL si PNL, constructie la care contribuie si Forta Civica , partid ce a fost absorbit de PDL. Astfel a luat nastere Alianta Crestin Liberala (ACL).

Ponta despre Antonescu

Ponta a marturisit ca actiunile din ultimele luni ale fostului lider liberal Crin Antonescu sunt o necunoscuta pentru el, avand in vedere ca nu mai este candidat la prezidentiale si s-a aliat cu oamenii lui Basescu.

De asemenea, liderul PSD a mentionat ca PDL si PNL nu au scos o vorba la congresul de sambata despre criticile reciproce facute in ultimii doi ani.

"Nu au vorbit nimic de ce s-a intamplat pana acum, parca au trait intr-o alta lume si au aterizat cu un spirit mesianic sa salveze Romania, dar n-am inteles pe cine vor sa salveze", a opinat Ponta.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu