RoPress

Extern

Ministrul grec al Apărării, desemnat candidat pentru un post de comisar european

Jul 27, 2014

Un susţinător fidel al premierului conservator Antonis Samaras, ministrul deţine în paralel postul de preşedinte-adjunct al Noii Democraţii (ND), partidul lui Samaras.

Avramopoulos, în vârstă de 61 de ani, este unul dintre "pilonii" guvernelor de dreapta, deţinând portofoliile Sănătăţii (2006-2009) şi Afacerilor Externe (2012-2013).

Deputat, el fost de asemenea primarul Atenei timp de două mandate, începând din 1995 şi până în 2002, după o carieră diplomatică.

Candidatura elenă pentru un post în Comisia Europeană (CE) urmează să fie susţinută de către socialişti, parteneri în coaliţia guvernamentală. Candidatura fostului ministru de Externe Dora Bakoyannis a fost îndepărtată.

Socialista elenă Maria Damanaki este comisarul european pentru Afaceri Maritime şi Pescuit în Comisia în exerciţiu.

Viitorul preşedinte CE Jean-Claude Juncker a fost ales recent în această funcţie de către Parlamentul European (PE). Statele membre UE îşi desemnează până la sfârşitul lui iulie candidatul la un post în noua echipă, care urmează să fie învestită în octombrie, de către PE, şi să intre în funcţiune la începutul lui noiembrie.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu