RoPress

Extern

Sancțiunile împotriva Rusiei: Prioritatea supremă este asigurarea stabilității și păcii

Jul 27, 2014

Ministrul de finanțe al Germaniei, Wolfgang Schauble, este de părere că interesele economice ale Berlinului în problema sancțiunilor împotriva Rusiei sunt secundare. Prioritatea supremă o constituie asigurarea stabilității și păcii , a declarat Schauble, într-un interviu acordat Bild am Sonntag, informează Unian.ua.

Potrivit lui Schaeuble, dacă el și colegul său, vicecancelarul și ministrul german al economiei, Sigmar Gabriel, ar fi pus, în această problemă, accentul pe prejudiciile pe care le-ar putea suferi economia germană, ei ar fi fost niște miniștri slabi. Prejudicierea păcii și stabilității — acesta este cel mai mare pericol pentru dezvoltarea economică , a declarat ministrul german al finanțelor.

Analizând politica Rusiei în contextul crizei din Ucraina, Schauble s-a pronunțat în favoarea unor acțiuni ferme din partea Occidentului. Nimeni de la Moscova nu trebuie să aibă impresia că la finalul acțiunilor sale Rusia va avea succes , a subliniat Wolfgang Schauble.

Potrivit ministrului de finanțe al Germaniei, sancțiunile deja adoptate împotriva Rusiei își demonstrează eficiența. Este o certitudine că rubla își pierde din valoare, deficitul bugetar al Rusiei crește, prognozele de dezvoltare economică sunt proaste. Și președintele rus vede acest lucru , a spus oficialul german pentru publicația duminicală citată.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu