RoPress

Extern

Rusia sfideaza UE in ce priveste sanctiunile: Nu vom cadea in isterie. Nu e demn de o tara mare

Jul 28, 2014

Tarile din Uniunea Europeana nu sunt "incantate" sa impuna noi sanctiuni Rusiei si ar prefera un dialog politic, considera ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, care arata ca UE are un proiect geopolitic ce deterioreaza procesul de constructie a parteneriatului cu Moscova .

"Cred ca toata lumea are de pierdut cand idei unilaterale vechi, idei de natura geopolitica, incep sa intervina in procesele de constructie a parteneriatelor. Sunt convins ca aceste tari - cel putin, tarile europene - care acum trebuie sa ia o decizie cu privire la impunerea unor sanctiuni, nu sunt incantate de asta si ar prefera sa foloseasca alte metode, in primul rand politice", a spus Lavrov, potrivit Ria Novosti .

Lavrov a facut aceste afirmatii in contextul in care Uniunea Europeana a extins sanctiunile, la sfarsitul saptamanii trecute, impotriva altor 15 oficiali rusi si reprezentanti ai republicilor separatiste ucrainee Donetk si Luhansk.

Ministerul rus de Externe a explicat, si dupa rundele anterioare de sanctiuni UE si SUA, ca sunt neproductive si vor avea un efect de bumerang asupra economiilor europene.

Luni, Lavrov a reiterat ca Rusia nu va impune masuri similare Occidentului si nici nu va actiona "isteric".

Lavrov a apreciat ca sanctiunile europene nu-si vor atinge scopul si vor face Rusia mai independenta economic. "Va asigur, vom depasi orice dificultati ce pot aparea in unele zone ale economiei si probabil vom fi mai independenti si mai increzatori in propria noastra putere", a spus acesta.

"Nu putem sa le ignoram. Dar sa cadem in isterie si sa raspundem cu legea talionului nu este demn de o tara mare", a explicats eful diplomatiei ruse.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu