RoPress

Politica

Cum pesedizeaza Dusa Ministerul Apararii

Jul 30, 2014

Ministrul Apararii, Mircea Dusa , l-a scos afara din birou pe seful Statului Major General si l-a mutat langa usa de la intrarea in sediul ministerului si, mai mult, a dat jos de pe perete intreaga galerie cu imaginile generalilor romani care au condus Armata de la inceputuri si pana in prezent.

Deciziile au fost luate dupa ce premierul Victor Ponta , mentionat in scandalul de trafic de influenta exercitat la Palatul Victoria de Adrian Duicu , a decis sa isi amenajeze un birou si la Ministerul Apararii Nationale.

Prin urmare, Victor Ponta a ocupat biroul ministrului Apararii, Mircea Dusa, iar ministrul s-a mutat in biroul ocupat de-a lungul anilor de generalii care au condus armata romana. Astfel, actualul sef al Statului Major General, generalul-locotenent dr. Stefan Danila, a fost mutat intr-un birou langa usa de acces in MApN, birou ocupat candva de inspectorul general al armiei nationale, scrie analistul militar Ion Petrescu, pe blogul sau de pe site-ul Adevarul .

Mai mult, acesta dezvaluie indignat ca, in afara de aceasta "umilire" a sefului SMG, ministrul Dusa a mai decis si sa dea jos de pe perete "galeria cu imaginile fotografice ale generalilor romani care au condus Marele Stat Major/Statul Major General, de la inceputuri, pana in prezent". Analistul militar precizeaza ca informatiile i-au fost confirmate de gen.lt. Stefan Danila.

Ion Petrescu considera ca asistam la un "grav atentat la identitatea Statului Major General si la imaginea Armatei Romaniei" si spune ca asa ceva nu s-ar putea intampla in democratiile consolidate, la Washington, Berlin, Paris sau Londra, fara a exista o "reactie justificata din partea celor care apara simbolurile nationale".

O alta masura controversata luata de ministrul Apararii , Mircea Dusa, a fost schimbarea culorii uniformei militarilor din Regimentul de Garda "Mihai Viteazul", din albastru in rosu, culoare, care, intamplator, este culoarea PSD , partid din care face parte ministrul. MApN a explicat ca aceasta este noua uniforma de vara a regimentului.

Astfel, marti, la ceremoniile organizate de Ziua Imnului National la care a participat si premierul Victor Ponta, militarii din Regimentul de Garda au aparut pentru prima data in uniforme rosii, culoare care nu a mai fost folosita in istoria regimentului.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu