RoPress

Romania

România şi Cehia sprijină Republica Moldova. Bucureştiul va ratifica rapid Acordul de Asociere

Apr 15, 2014

România şi Cehia sprijină Republica Moldova. Bucureştiul va ratifica rapid Acordul de Asociere

Republica Moldova va fi un partener cu drepturi egale pentru Uniunea Europeană după semnarea Acordului de Asociere. Asigurarea vine din partea liderilor deputaţilor români şi cehi, aflaţi la Chişinău. România s-a angajat chiar să fie prima ţară care va ratifica Acordul de Asociere şi cel de Liber Schimb cu Uniunea Europeană.

România si Cehia cred în proiectul european al Chişinăului şi îşi declară sprijinul necondiţionat în calea modernizării Moldovei.

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor din România: "Credem că Republica Moldova a ales un drum corect, un drum într-o familie care va fi un partener egal pentru fiecare stat, indiferent de mărimea sa, în care va fi respectat şi în care se va putea dezvolta aşa cum îşi doreşte".

Jan Hamácek, preşedintele Camerei Deputaţilor din Cehia: "Moldova a demonstrat dorinţa sa de a se apropia de Uniunea Europeană, dar, în acelaşi timp, să păstreze relaţii de cooperare şi prietenie cu Rusia şi ţările din CSI. Aceste două lucruri nu se exclud".

Potrivit oficialilor de la Chişinău, exemplul României şi Cehiei reprezintă o lecţie pentru Republica Moldova.

Igor Corman, preşedintele Parlamentului din Moldova: "Este important să ne pregătim foarte bine, să preluăm experienţa colegilor noştri din România şi Cehia, pentru că este de dorit să nu repetăm aceleaşi greşeli, să preluăm tot ce este pozitiv".

La finele vizitei, preşedinţii Camerelor Deputaţilor din România şi Cehia au declarat că anul 2014 pentru Moldova va fi unul decisiv, iar la nivelul Uniunii Europene există un consens cu privire la drumul pe care Republica Moldova l-a ales.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu