RoPress

Extern

Ucraina: Luptele se intensifica, armata a recastigat un oras langa Donetk

Jul 30, 2014

Armata ucraineana a recastigat orasul Avdiivka, din estul tarii, in apropiere de Donetk, pe masura ce luptele se intensifica in aceasta parte a Ucrainei.

Separatistii prorusi au fost scosi din Avdiivka, miercuri, potrivit armatei, orasul strategic aflandu-se in apropiere de aeroport si de gara din Donetk, potrivit BBC .

Oficialii din Donetk au spus, miercuri, ca 19 persoane au fost ucise in luptele din ultimele 24 de ore, mai multe blocuri fiind bombardate de fortele guvernamentale.

In acelasi timp, insa, luptele grele duse in jurul orasului Donetk au impiedicat inca o data expertii internationali sa ajunga la locul prabusirii avionului Malaysia Airlines.

O teorie evocata in Ucraina este aceea ca nu este in interesul armatei ca observatorii OSCE sa ajunga la locul prabusirii avionului din cauza ca prezenta acestora in zona ar limita ofensiva armatei.

Rusia, lovita in sfarsit: Sanctiunile UE si SUA ating economia Moscovei in punctele cheie

In acest context, Statele Unite si Uniunea Europeana au anuntat, marti, sanctiuni noi pentru Rusia , ce lovesc in sectoarele energetic, bancar si de aparare, fiind cea mai dura actiune internationala de pana acum impotriva Rusiei, cauzata de sustinerea rebelilor din estul Ucrainei.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu