RoPress

Politica

PNL cere Guvernului să-și asume cauzele generate de viituri și să prezinte harta defrișărilor ilegale

Jul 31, 2014

Purtătorul de cuvânt al liberalilor, Alina Gorghiu, solicită Guvernului să-și asume cauzele problemelor anuale generate de viituri și să prezinte harta defrișărilor ilegale.

"Guvernul Ponta trebuie să renunțe la complicitatea cu grupurile de interese oculte din silvicultură și să ia măsuri pentru stoparea defrișărilor ilegale. De ani de zile, românii sunt revoltați de realitatea tăierii masive de păduri din țara noastră, prin abuz și hoție, iar inundațiile ultimelor zile confirmă gravitatea acestei realități.

Gorghiu susține că, deși Guvernul, la presiunea PNL, prin fostul ministru Lucia Varga, și-a asumat un Cod Silvic care să schimbe radical actuala situație, în Parlament, PSD a făcut front comun cu grupurile de interese oculte din silvicultură și, prin modificările aduse, a schimbat toate prevederile care stopau tăierile ilegale și defrișările.

Ea afirmă că Guvernul și majoritatea PSD mențin actualul cadru legislativ care tolerează și nu pedepsește eficient ilegalitățile din domeniul forestier. Deputatul PNL completează că, în acest fel, prim-ministrul Victor Ponta și PSD promovează interesele celor care, prin despăduriri ilegale, afectează securitatea națională a României.

"Cerem Guvernului să își asume care sunt cauzele reale ale problemelor anuale generate de viituri, să prezinte harta defrișărilor ilegale și măsurile luate pentru stoparea acestui fenomen extrem de grav.

Nu există niciun motiv și nicio scuză pentru a se continua mușamalizarea acestor fapte, iar tăinuirea lor reprezintă complicitate. Partidul Național Liberal îi atrage atenția prim-ministrului că Guvernul său nu are între preocupări siguranța cetățeanului, fapt dovedit de reducerea cu aproape 90% a banilor alocați din buget pentru investiții în apărarea de inundații în 2014", spune Alina Gorghiu.

Ea conchide că, deși Victor Ponta are în prezent drept prioritate zero propria candidatură la prezidențiale, el este premierul României și are obligația să își exercite această funcție cu responsabilitate.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu