RoPress

Politica

Guvernul a numit un prefect UDMR; fostul prefect va ocupa fotoliul de subprefect

Aug 3, 2014

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a fost înlocuit din funcție, printr-o hotărâre a Guvernului, de subprefectul susținut de Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Petres Sandor, schimbarea având loc în momentul în care prefectul se afla în concediu.

Potrivit hotărârii de Guvern publicată în Monitorul Oficial, Adrian Jean Andrei a fost detașat în condițiile legii în funcția de subprefect al județului Harghita, în vreme ce subprefectul Petres Sandor a fost numit în funcția de prefect.

Adrian Jean Andrei se afla în concediu cu familia atunci când a fost înlocuit din funcție și a fost surprins de această decizie.

Fostul prefect, de profesie jurist, a fost numit în funcție în septembrie 2012 și a declarat atunci că mandatul său va sta sub semnul respectării legii și a dezvoltării în județ a unui climat de stabilitate, fără tensiuni. Adrian Jean Andrei a mai ocupat în trecut funcția de subprefect al județului Harghita, a fost consilier local, dar și consilier la biroul parlamentar al actualului ministru al Apărării, Mircea Dușa.

Noul prefect, Petres Sandor, a ajuns la Prefectura Harghita în luna iunie a acestui an, când a fost numit în funcția de subprefect, după ce în ultimii 14 ani a fost vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Harghita, ales pe listele UDMR.

Petres Sandor are 44 ani, este licențiat în fizică și are un master în administrarea afacerilor. În 1996 a fost ales pentru prima dată în Consiliul Județean, pe lista UDMR și de atunci a fost reales la fiecare dintre scrutinurile locale care au urmat. Din 2001 a ocupat continuu funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Harghita.

Liderii UDMR au precizat, încă de la intrarea Uniunii la guvernare că își doresc să aibă un prefect în unul dintre cele trei județe din Secuime, respectiv Harghita, Covasna sau Mureș, negocierile în acest sens fiind purtate mai multe luni.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu