RoPress

Extern

Seful OMV: Proiectul South Stream nu este afectat de sanctiunile europene impotriva Rusiei

Aug 4, 2014

Sanciunile europene impuse Rusiei in contextul crizei din Ucraina nu vor afecta constructia proiectului South Stream prin care gazele rusesti vor fi transportate in Europa, a precizat directorul general al OMV, Gerhard Roiss, revistei austriece profil, transmite Reuters.

"Nu vad nicio influenta", a afirmat Roiss intr-un interviu aparut luni in publicatia austriaca. Sanctiunile adoptate de Uniunea Europeana saptamana trecuta includ interzicerea exporturilor de echipamente avansate destinate industriei petrolului si masuri de interzicere a finantarii pe termen lung a bancilor rusesti pe pietele europene de capital. Sanctiunile nu se refera insa la masuri de reducere a livrarilor rusesti de gaze.

Roiss, a carui companie a semnat un acord cu Gazprom, in luna iunie, de prelungire a South Stream pana in Austria, a spus ca este sigur de faptul ca autoritatile de la Bruxelles vor accepta constructia conductei, in pofida rezervelor exprimate de oficiali ai UE. "Europa s-ar impusca singura in picior daca ar interzice constructia conductei", a aratat seful OMV.

Ministrul austriac al Economiei a declarat weekendul trecut ca cele mai afectate de sanctiuni vor fi sectoarele high-tech si agriculturii. South Stream, cu un cost estimat de 40 de miliarde de dolari, are rolul sa transporte gaze rusesti catre centrul Europei, pe o ruta care sa ocoloeasca Ucraina.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu