RoPress

Politica

Băsescu: Fuziunea dintre PNL și PDL nu se va materializa. Corect era alianță PDL cu Forța Civică și PNL singur

Aug 5, 2014

Băsescu: Fuziunea dintre PNL și PDL nu se va materializa, după alegeri fiecare va merge pe drumul lui. Corect era alianță PDL cu Forța Civică și PNL singur

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, în cadrul emisiunii „Evenimentul Zilei” difuzată de B1 Tv, că alianța dintre PNL și PDL nu se va finaliza cu fuziune, din punctul său de vedere.

„Nu se va materializa, nu se poate din motive în primul rând chiar de interes politic. Vi s-a servit o minciună pusă la cale de Blaga și Antonescu, care și-a pierdut calitatea de președinte de partid, Blaga și-a salvat-o. Spunea că are două pietre de moară, Băsescu și Udrea. A plecat Băsescu, s-a despărțit de PDL, a plecat și Udrea, și el în loc să scoată un rezultat mai bun de 16, a scos 12%. Eu zic că fuziunea nu se va face. După prezidențiale, fiecare o ia pe drumul lui”, a afirmat Traian Băsescu.

Șeful statului a mai precizat că cea mai bună soluție ar fi fost o înțelegere între cele două partide în turul doi.

„Cea mai bună soluție era o înțelegere de susținere în turul doi și ambele partide să aibă candidați, Iohannis și Predoiu, eventual PDL, putea să susțină o alianță, nu acea aroganță, suntem noi cei mari - cât de mare ești la 12%? Probabil a uitat că a avut 35% în 2008. Mihai Răzvan Ungureanu văd că s-a dus, corect era să facă PDL o alianță cu Forța Civică și PNL mergea singur”, a completat președintele.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu