RoPress

Politica

Orban: ACL vrea o sesiune extraordinară a Parlamentului în care să se adopte reducerea CAS

Aug 7, 2014

Vicepreședintele PNL Ludovic Orban a declarat joi că Alianța Creștin Liberală (ACL) va începe să strângă semnături pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaților și Senatului pentru adoptarea legii privind reducerea CAS de la 1 octombrie.

"ACL a hotărât să inițieze procedura de convocare a sesiunii extraordinare la solicitarea a o treime din deputați și a o treime din senatori. Am hotărât să declanșăm strângerea de semnături și, până la începutul săptămânii viitoare, vom obține toate semnăturile necesare pentru a demara procedura de convocare a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaților și a Senatului pentru data de 19 și 20 august, astfel încât să putem să adoptăm legea și să permitem șansa ca această lege să intre în vigoare la 1 octombrie, indiferent de opoziția posibilă pe care o va face Traian Băsescu", a declarat Orban într-o conferință de presă.

El a adăugat că premierul Victor Ponta și șeful statului nu doresc reducerea CAS.

"Ne-am convins că nici Victor Ponta, nici Traian Băsescu nu doresc reducerea CAS. PSD nu a susținut o sesiune extraordinară iar Ponta a înaintat acest proiect numai din motive de natură electorală. Dacă premierul ar fi dorit adoptarea acestei măsuri, ar fi propus adoptarea legii din 1 ianuarie 2013, ar fi putut să o introducă de la 1 iulie 2014, așa cum s-a angajat alături de noi că o va face.

Dacă și-ar fi dorit adoptarea acestui proiect, nu ar fi trecut în el un articol care nu a mai apărut niciodată în nicio lege privitor la nivelul taxelor și impozitelor, articolul în care se spune că această măsură se aplică numai dacă nu este afectat deficitul bugetar convenit cu FMI. Niciodată nivelul taxelor și impozitelor nu a fost în legătură cu deficitul bugetar, iar acest lucru ne arată că de fapt Victor Ponta nu dorește cu adevărat reducerea contribuțiilor sociale", a menționat Orban.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu