RoPress

Politica

Presedintia, reactie la scrisoarea lui Ponta: Spune minciuni intr-un document oficial

Aug 7, 2014

Presedintia Romaniei reactioneaza dupa ce Victor Ponta i-a trimis, miercuri seara, o scrisoare sefului statului, in care i-a transmis ca nu mai poate considera valabil pactul de coabitare institutionala, dupa ce seful statului a afirmat ca acesta reprezinta "o pacaleala".

Potrivit unui comunicat remis de Administratia Prezidentiala, termenul "pacalit" nu a fost folosit de Traian Basescu , ci dejurnalistul Mircea Marian, moderatorul emisiunii Evenimentul Zilei Live la care seful statului a participat marti.

"Domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta nu se dezminte nici de aceasta data si continua sa spuna minciuni intr-un document oficial cu antetul Guvernului Romaniei.

In scrisoarea prin care denunta Acordul de colaborare institutionala intre presedintele Romaniei si prim-ministrul Romaniei citeaza, in mod mincinos, o declaratie care ar fi fost facuta de presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, marti, in cadrul emisiuniii Evenimentul zilei de la postul B1 TV: Da, l-am pacalit pe Victor Ponta cu Pactul de coabitare. Eu eram cu spatele la zid! Aveam o majoritate de 70%, care putea sa nici nu discute cu mine... .

Oricine a urmarit emisiunea de marti, in care domnul presedinte Traian Basescu a facut declaratiile la care se refera prim-ministrul Romaniei, poate observa noua minciuna transmisa astazi public de domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta", se arata in comunicatul semnat de Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale.

Presedintia transmite citatul corect cu declaratia presedintelui Traian Basescu facuta in emisiunea de marti:

"Domnul presedinte Traian Basescu: Pentru ca eu nu i-am facut lui Monica Macovei ce mi-a facut ea. Eu eram cu spatele la zid dupa alegeri, cu o majoritate de 70%, care putea sa nu discute cu mine. Slava Domnului, pe lipsa de experienta a lui Ponta, am reusit sa semnez cu el acel celebru pact.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu