RoPress

Politica

Kelemen Hunor anunță că proiectul de autonomie va intra în dezbatere publică din august

Aug 9, 2014

Kelemen Hunor anunță că proiectul de autonomie va intra în dezbatere publică din august

Proiectul de autonomie a Ținutului Secuiesc va fi lansat în luna august în dezbatere publică, incluzând aici societatea românească și cea maghiară, a anunțat, sâmbătă, președintele UDMR, Kelemen Hunor.

"Dezbaterea publică va dura, deoarece nu este un proiect care poate fi explicat într-o săptămână sau într-o zi, şi nici nu trebuie. Trebuie o dezbatere publică foarte bine gândită şi foarte profundă, atât cu societatea românească în ansamblul ei, cât şi cu cea maghiară. Nu pot să spun când se va termina această dezbatere, vorbim totuşi despre un proiect foarte important”, a afirmat preşedintele UDMR.

Proiectul va fi lansat în dezbatere publică după discuții în interiorul UDMR-ului, a precizat acesta, citat de Mediafax .

"În ceea ce priveşte proiectul de autonomie, suntem în discuţii cu colegii de la PCM. Există o formă care a fost dată la tradus din limba română în cea maghiară, fiindcă proiectul a fost scris în limba română”, a declarat Kelemen Hunor.

Șeful Uniunii a insistat pe faptul că proiectul nu este ”ușor de acceptat”, precizând că aspectele unei astfel de inițiative din partea maghiarilor ”trebuie explicate”.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu