RoPress

Politica

Predoiu: Prezența în România a liderului extremist Gabor Vona reprezintă un real pericol la adresa democrației

Aug 9, 2014

Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu afirmă, vineri, că prezența în România la manifestări publice a liderului extremist Gabor Vona reprezintă un real pericol la adresa democrației și susține că acest lucru este posibil în ciuda faptului că autoritățile de la București au dat asigurări că acesta va fi declarat indezirabil.

"Gabor Vona, liderul formațiunii extremiste Jobbik, din Ungaria, se plimbă nestingherit prin România, în ciuda faptului că premierul Victor Ponta a dat asigurări că va fi declarat indezirabil. Presa a semnalat prezența lui Gabor Vona pe teritoriul României, ceea ce înseamnă că Victor Ponta a mințit din nou.

În acest caz nu vorbim despre problemele de comportament și caracter ale premierului, ci despre faptul că acțiunile sale lipsite de iresponsabilitate pun într-o lumină proastă statul român, subminându-i autoritatea și credibilitatea. Liderul Jobbik a luat în derâdere bâlbele autorităților române, exploatând diferența dintre ceea ce reprezentanții statului român, în frunte cu premierul, au anunțat și ceea ce au făcut de fapt", este de părere Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreședintele PDL adaugă că în raport cu liderul Jobbik statul român trebuie să dea dovadă de fermitate.

"Liderul Jobbik și-a făcut o faimă proastă prin declarații antidemocratice, antioccidentale, antisemite și populiste, prin simpatia pe care i-o arată lui Vladimir Putin și altor lideri autoritari. În apărarea principiilor constituționale și a valorilor democratice, statul român trebuie să arate fermitate, amendând derapajele grave", mai afirmă Cătălin Predoiu.

Liderul partidului de extremă dreapta Jobbik din Ungaria, Gabor Vona, a declarat joi, în timpul unei prelegeri susținute la tabăra de vară de la Borzont, în județul Harghita, că autonomia secuilor este un obiectiv care se va realiza, mai devreme sau mai târziu, orice ar face statul român.

"Eu cred că autonomia secuilor este un obiectiv care, statul român orice ar face, și sunt ferm convins de asta, deci statul român orice ar face, mai devreme sau mai târziu se va realiza, nu vor putea să îl oprească. Sunt sigur că vreuna dintre etapele istoriei va crea această posibilitate, așa că și statul român ar face mai bine să nu încerce să pună piedici prin diferite acțiuni, ci mai degrabă să-și reconsidere poziția, deoarece va fi o autonomie a secuilor", a declarat Gabor Vona.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu