RoPress

Extern

Parlamentul Ucrainei a adoptat un pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Aug 12, 2014

Rada supremă (Parlamentul unicameral al Ucrainei) a adoptat un pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, informează marți Itar-Tass. Măsurile, care vizează între altele blocarea de conturi și limitarea tranzacțiilor comerciale, trebuie să primească și avizul Consiliului de Securitate Națională al Ucrainei.

Documentul conține 29 de măsuri de răspuns imediat și eficient la potențiale amenințări la adresa intereselor naționale ale Ucrainei și a securității sale .

Sancțiunile propuse se referă la blocarea de conturi, limitarea unor tranzacții comerciale, interzicerea de zboruri și a altor servicii de transport, prevenirea exodului de capital, instituirea unui control asupra mass-media și a comunicațiilor pe internet, revocarea unor proiecte comune de apărare și securitate.

Ele ar putea de asemenea paraliza o serie de contacte culturale, sportive și educative sau proiecte științifice și ar putea determina respingerea vizelor pentru unii cetățeni străini, precum și anularea unor vizite și contacte oficiale.

Premierul ucrainean Arseni Iațeniuk a indicat anterior că 172 de persoane fizice și 65 de persoane juridice din Rusia și din alte țări ar putea fi vizate de sancțiuni. Cabinetul de miniștri și-a predat deja lista de sancțiuni Consiliului de Securitate Națională al Ucrainei, care urmează să ia decizia finală cu privire la sancțiunile împotriva Rusiei, menționează Itar-Tass.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu