RoPress

Extern

Dmitri Medvedev: Rusia nu se teme de sancțiuni și de presiuni

Aug 12, 2014

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat marți că țara sa nu se teme de sancțiuni și că încercările de a exercita presiuni asupra Rusiei nu vor avea niciun efect, relatează Itar-Tass.

Niciun fel de sancțiuni nu vor avea efect asupra țării noastre. Și eu și voi înțelegem foarte bine acest lucru. Țara noastră este puternică și, indiferent cine exercită presiuni asupra noastră, vom continua să trăim în țara noastră preferată, să o dezvoltăm, să investim bani în îmbunătățirea statului , a spus premierul în cadrul unui forum al tineretului desfășurat la Piatigorsk (Caucazul de Nord), întrebat în legătură cu sancțiunile impuse Rusiei de Occident.

Politicile de forță nu au fost niciodată eficiente împotriva țării noastre. Știți foarte bine acest lucru. Așa încât vor eșua și de această dată , a continuat Medvedev.

El a dat asigurări că vor fi găsite fonduri suplimentare, care sunt necesare pentru dezvoltarea agriculturii dependente de importuri. Pentru asta va fi nevoie de resurse suplimentare și le vom găsi, ca să depășim dependența de importul unor culturi și de unele produse pentru creșterea animalelor , a spus premierul rus.

Rusia a răspuns săptămâna trecută sancțiunilor instituite de statele occidentale pentru implicarea sa în conflictul din Ucraina printr-un embargou asupra majorității produselor agroalimentare importate din țările care au adoptat aceste sancțiuni. Interdicția vizează carnea de vită, de porc și de pui, peștele, brânza, laptele, legumele și fructele provenite din SUA, Uniunea Europeană, Australia, Canada și Norvegia.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu