RoPress

Extern

Irakul are un nou premier. Haidar al-Abadi îl înlocuiește pe Nuri al-Maliki

Aug 12, 2014

Un nou premier, Haidar al-Abadi, a fost numit în Irak. El îl înlocuieşte astfel pe Nuri al-Maliki. Preşedintele american, Barack Obama, a salutat schimbarea de la Bagdad şi a subliniat necesitatea formării unui guvern, care să poată lupta cu gruparea radicală Statulul Islamic. Militanţii radicali par de neoprit. Au înfrânt trupele kurde şi au ucis sute de nevinovaţi, care făceau parte dintr-o minoritate religioasă.

Barack Obama a precizat că nu există nicio soluţie militară americană pentru criza din Irak, dar a mai spus si că noii lideri irakieni trebuie să recâştige încrederea poporului.

Reuniune de urgenţă la Bruxelles

Ambasadorii statelor UE se reunesc astăzi la Bruxelles, pentru a examina situația din Irak. Reuniunea, care va începe la ora 11, ora României, a fost convocată de ministrul italian de Externe şi de şeful diplomaţiei franceze.

Ministrul italian de Externe a precizat că nu se va discuta despre o intervenţie militară, ci de acordarea de sprijin, inclusiv militar, pentru guvernul kurd.

Preşedintele Kurdistanului irakian a cerut comunităţii internaţionale să le pună la dispoziţie arme şi muniţii care să îi ajute să înfrângă gruparea teroristă Statul Islamic.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu