RoPress

Stiri recente

Încă un proiect de succes finanțat de Consiliul Județean Bacău

Oct 29, 2014

Consiliul Județean Bacău, al cărui președinte este Dragoș Adrian Benea finanțează proiectul „Clubul Tânărului European” implementat cu succes în patru sate romano-catolice din Județul Bacău, de către Asociația Romano Catolicilor „Dumitru Mărtinaș” Bacău.

Proiectul oferă posibilități de dezvoltare personală la nivelul cerințelor și competitivității europene pentru160 de tineri din satele romano-catolice din județul Bacău: Faraoani, Cleja, Arini și Vladnic. În vederea îndeplinirii scopului proiectului de păstrare și promovare a valorilor și a identității comunității din zona rurală a județului Bacău, au fost implementate opt module de formare educațională: Cultură Civică, Cultură Europeană, Limba Engleză, Tehnologie și Informatică, Cultură Religioasă, Artă fotografică, Expoziție Fotografică și Dezbatere și Argumentare. Ultimul modul menționat se implementează în prezent de profesorul Ciprian Zaharia pentru cei 160 de beneficiari.

Expoziția de fotografie sa finalizat joi, 23 octombrie 2014, odată cu organizarea vernisajului „Satul romano-catolic din Bacău” – istorie și prezent, găzduit de Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău, manageriat de Mariana Popa.


În desfășurarea vernisajului fotografic „Satul romano-catolic din Bacău”, în prezența finanțatorului, reprezentat de președintele Consiliului Județean Bacău, Dragoș Adrian Benea, organizatorii evenimentului, Gheorghe Bejan, președintele Asociației Romano-Catolicilor „Dumitru Mărtinaș” din Bacău și Oana-Elena Radu, managerul Proiectului „Clubul Tânărului European”, au prezentat publicului băcăuan rezultatele activității din cadrul Expoziției Fotografice.

 

Survolând trecutul și prezentul vieții în comunitățile romano-catolice din zonele rurale ale județului Bacău, expoziția fotografică surprinde repere ale existenței individuale și colective - botezul, prima împărtășanie, căsătoria, înmormântarea, momente din viața cotidiană, arătând în egală măsură preocupare și pentru modul în care au fost utilizate și imortalizate straiele tradiționale de către membrii comunității.


Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Consiliului Județean Bacău.

Scrie un comentariu